Garantie biedt de klant zekerheid

De Klant wil Zekerheid

Garantie biedt de klant zekerheidIn de media komen vaak genoeg verhalen langs over louche klusbedrijven die na het sloopwerk zijn vertrokken. De klant heeft dan alles al betaald, maar krijgt niet geleverd wat is afgesproken. Niet gek dat de klant zekerheid wil. Zekerheid dat de klus goed wordt uitgevoerd, conform zijn eisen en wensen. Zekerheid dat ze met een bedrijf te maken hebben die hen niet in de kou laat staan. Zekerheid dat zij waar voor hun geld krijgen. Garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Hoe zorg je er als zelfstandig bedrijf in de bouw nu voor dat je de klant deze zekerheid kan geven. Jij weet als geen ander dat je goed werk levert en daarvoor in staat. Jij lost een eventuele klacht van je klant op. Jij bent trots op je werk, je geeft de klant waar voor zijn geld. Maar hoe maak jij dat je klant duidelijk zodat zij daar ook van overtuigd raken.

Hoe geef je zekerheid

Dat doe je door goede marketing. Alleen zeggen dat je klanten zekerheid biedt is niet voldoende, je moet het ook laten zien. Dat begint al bij het opnemen van de klus, afhankelijk van hoe jij overkomt bij de klant, welke vragen je stelt en welke adviezen je geeft bouw je vertrouwen op. Ook je offerte is hierin heel belangrijk, heb je de wensen van de klant duidelijk omschreven, is het duidelijk wat wel en niet in de prijs is opgenomen, en nog veel meer. Welke offerte/prijs voorwaarden hanteer je. Kom jij je afspraken na. Heb je goede referenties en waar kunnen potentiële klanten die vinden? Laat zien wat je garantievoorwaarden zijn.

Wat als het mis gaat

Ondanks dat je alle zaken goed hebt geregeld en je vakwerk levert gaat het helaas soms wel eens wat mis. Wat je ook probeert om de klacht op te lossen je komt er gewoon niet met hen uit. Wat dan te doen? Hoe zorg je ervoor dat het niet escaleert? Kan er iemand namens jou mediation toepassen. Heb je een rechtsbijstandsverzekering dan kun je hier in uiterste geval een beroep op doen. Of je klant maakt direct de stap naar zijn advocaat. Hoe los je dat op als zelfstandige? Je moet het zelf allemaal uitvogelen en zorgen dat het goed komt en hopen dat het niet uiteindelijk een rechtszaak wordt. Ondertussen kan je allerlei foute beslissingen nemen die je zaak niet ten goede komen.

Een goed begin is je aan te sluiten bij een keurmerk met een garantieregeling zoals de VLOK. Hiermee heb je goede algemene voorwaarden en een garantieregeling. Kom je er niet uit met een klant dan is er een onafhankelijke geschillencommissie van specialisten die een uitspraak doet over de zaak. Maar liever laat je het zover niet komen toch? Wil jij meer informatie over hoe jij de zekerheid die je klanten geeft verkoopt, hoe je een geschil voorkomt of wat je moet doen mocht je toch in de situatie komen van een geschil met je klant.

Bedrijfsadvies op maat, ook bij een geschil met klanten dat geeft zekerheid
Bedrijfsadvies op maat

Waar vind je hulp

Op Maat Bouwen kan je daarbij helpen. Met een goed marketingplan dat speciaal voor jou wordt gemaakt kan jij je profileren als een betrouwbaar klusbedrijf dat garantie biedt. Je bent goed vindbaar op internet en je bedrijf heeft een eenduidige uitstraling naar buiten toe. Via training en coaching leer je hoe met klanten om te gaan, ook in moeilijke situaties. Bij problemen kun je terugvallen op ervaren bedrijfsadviseurs die je helpen met adviezen waar jij wat aan hebt.

 

Wil jij ook garantie kunnen bieden en bekend staan als een betrouwbaar bedrijf? Wees slim en neem contact op met het kenniscentrum voor de bouw; Op Maat Bouwen, dat geeft je een hoop rust.