ONTMOET HET TEAM

Samen met jouw bouwen we aan een succesvol klusbedrijf

Directeur Formule Partner BV Albert Schoonderbeek

Albert Schoonderbeek

Directeur Formule Partner BV

Albert heeft meer dan 35 jaar ervaring met zelfstandige ondernemers. Voor diverse retailorganisaties als C1000, SPAR, Karwei en Trendhopper was hij actief. Zo bouwde hij een franchiseformule van tweewielerspecialisten binnen 5 jaar uit tot een landelijk netwerk met bijna 200 vestigingen. Daarnaast heeft hij als projectleider in de bouw zijn sporen verdiend.

Voor NUON leverde hij als manager rond de eeuwwisseling een belangrijke bijdrage aan de groei van De Klussenier. Met die ervaring besloot hij De Vakman als hét kwaliteitsmerk in de markt te zetten. Via zijn eigen geesteskind legt hij zijn eigentijdse visie in het concept. Later kwam hier Op Maat Bouwen en De Bespaarvakman bij.

De ontwikkelingen in de branche baren hem sinds de start van De Vakman al zorgen. Albert daarover: ‘Vóór de crisis groeiden de bomen tot ver in de hemel. Als je een hamer kon vasthouden, was je automatisch al ondernemer met een eigen klusbedrijf. Tegen die stroom in zijn we bij Formule Partner BV vast blijven houden aan de kwaliteit van de vakmensen die zich bij ons wilden aansluiten. We kozen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Daarbij horen strenge selectieprocedures.’

‘Achteraf blijkt onze visie juist dat we met beleid in onze allround formule hebben geïnvesteerd. Op het moment dat de bouwbranche onder druk kwam te staan, zagen wij eerder positieve dan negatieve effecten. Landelijk kwamen opvallend veel ZZP’ers in de problemen. Onze formules hebben die ontwikkeling grotendeels het hoofd kunnen bieden en zelfs ZZP’ers geholpen mits ze qua vakmanschap en mentaliteit bij ons passen. We zijn misschien niet de grootste van Nederland maar daar hebben we ons nooit druk overgemaakt. Uiteindelijk bewijst kwaliteit zich. Het is de keuze voor gecontroleerde groei met Vakmensen die zich binnen onze familie thuis voelen. Ze krijgen de ruimte zichzelf als vakman of -vrouw en ondernemer verder te ontwikkelen. We zijn van de samenwerking, niet van het opwerpen van drempels. Het geeft me heel veel trots wanneer een goede bouwmensen die kansloos op de arbeidsmarkt lijkt te zijn, zich binnen onze formules ontwikkelen tot een succesvolle ondernemers.’

 

Bedrijfsadviseur bij Formule Partner BV Marianne Koster

Marianne Koster

Bedrijfsadviseur

Marianne is het centrale aanspreekpunt bij Formule Partner. De telefoon is bij haar in goede handen. Behalve de administratie regelt ze ook de aansturing van de dagelijkse operatie en daarmee is ze spin in het web binnen de organisatie. Vooral automatisering heeft haar belangstelling.

Marianne: ‘Ik ben bekend met franchise omdat ik voor een organisatie die meerdere Gamma’s exploiteerde, een soortgelijke functie invulde. Dat was voornamelijk de organisatie achter de schermen om de dienstverlening naar de consument optimaal in te vullen. Zorgen dat alles op rolletjes loopt. Heerlijk om te doen.

Op het moment dat de uitdaging van Formule Partner BV zich in 2009 aandiende, heb ik meteen ‘ja’ gezegd. Het was een volgende stap om in een kleiner team in een eigen rol vakmensen nog intensiever te begeleiden en te helpen. Dat is uitgekomen en door de jaren heen is mijn taken pakket uitgebreid. Bijvoorbeeld de contacten met leveranciers, arrangementen met landelijke en regionale opdrachtgevers, de online marketing. En niet te vergeten het organiseren van vaktrainingen specifiek voor vakmensen uit de bouw. Trainingen zijn primair bedoeld om de kwaliteit op een nog hoger niveau te brengen. Dat vindt zijn oorsprong in onze toekomstvisie.

Belangrijk is ons uitgangspunt dat we kwaliteit boven kwantiteit stellen. Iedereen binnen de organisatie moet daarvan doordrongen zijn. Ook dat is een proces waar ik met heel veel plezier en inzet een bijdrage aan lever.’