sanitair monteur

Ondernemende Vakmensen gezocht

Het Servicekantoor van Formule Partner zoekt ondernemende vakmensen die hun droom willen realiseren met een eigen klusbedrijf.

Een veel gehoorde klacht van ondernemende vakmensen is dat zij binnen het bedrijf waar ze werken zich niet gehoord of gewaardeerd voelen. Vaak zien ze wat er in een bedrijf verkeerd gaat of hoe het beter kan, maar niet gehoord worden door hun leidinggevende. Of is er geen tijd voor fatsoenlijk klantcontact door werkdruk of kostenbesparing. Waardoor een gevoel ontstaat dat ze de klus niet kunnen opleveren met de kwaliteit die ze zouden willen leveren. Deze vakmensen hebben vaak de droom om een eigen klusbedrijf te starten. Zelf hun eigen tijd en klussen indelen. Maar vragen zich af hoe ze dat op een goede manier kunnen doen.

Vakkennis is niet het probleem, maar wat komt er allemaal kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Immers ondernemer worden is makkelijk maar ondernemer zijn is moeilijker. Aan welke regels moet je voldoen? Hoe kom je aan klanten? Wat is een goede website? Met welke kosten moet je rekening houden? Wat wordt je uurloon en hoe moet je calculeren? En nog veel meer vragen die opkomen bij het starten van een eigen klusbedrijf

Loondienst is veilig

Het idee is er om je eigen klusbedrijf te starten, dus vraag je eens aan je omgeving wat zij daar van vinden. Je krijgt dan vaak de opmerking dat je er niet aan moet beginnen, loondienst is veiliger. En ja, als je gaat starten zonder je goed te informeren hebben ze een punt, hoewel de nieuwe ontslagregels ook niet veel baangarantie meer bieden. Maar zoals met alles voorkomt een goede voorbereiding veel problemen in de toekomst. Daarom is het verstandig om je goed te oriënteren op je mogelijkheden. Ga je starten als ZZP’er en laat je je inhuren door aannemers, word je OZZP’er en werk je hoofdzakelijk voor particulieren of word je franchisenemer en ben je zelfstandig ondernemer met een landelijk bekend merk achter je?

90% slaagt

Formule Partner biedt deze ondernemende vakmensen de helpende hand door op individueel niveau te inventariseren wat zij nodig hebben om een eigen klusbedrijf te starten. Aan de hand van een persoonlijk gesprek en ondernemerstest wordt een uitgekiend plan opgemaakt voor de start. Welke ondernemingsvorm past het best bij je, wat zijn je sterke punten en waar moet je nog aan werken? Is er training of een financiering nodig of kun je direct van start?

Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat van de startende bedrijven zonder begeleiding slechts 40% het redt, maar van de bedrijven die met begeleiding zijn gestart 90% slaagt.

Ga jij volledig op eigen kracht je eigen klusbedrijf starten?

Wees ook slim en ga voor zekerheid, neem daarom nu contact op met Formule Partner voor meer informatie.