Offerte training

Training ‘Haal meer uit je offerte’ bij Op Maat Bouwen

Een veelgehoorde klacht van ZZP’ers in de bouw is dat het klanten alleen maar om de prijs gaat. En dat is eigenlijk niet zo gek, want veel ZZP’ers geven klanten een korte prijsopgaaf of offerte. De klant heeft dan weinig anders om verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken dan de prijs. ZZP’ers in de bouw kunnen dit oplossen door een goed onderbouwd prijsvoorstel te maken die de kans op de opdracht vergroten.

Haal meer uit je offerteOfferte training

Hét Kenniscentrum Op Maat Bouwen organiseert daarom ook dit jaar weer de training ‘Haal meer uit je offerte‘ op donderdag 23 mei 2019 in navolging van de training van 25 april 2019 ‘Haal meer uit calculatie‘ De basis voor een goede offerte is natuurlijk een goed gecalculeerde klus, maar dit calculatieoverzicht stuur je natuurlijk niet één op één door naar je klant. En alleen de berekende prijs doorgeven met een korte omschrijving van de klus doen je concurrenten ook al.

De training ‘Haal meer uit je offerte’ leert je hoe je een gedegen offerte maakt waarin het voor de klant duidelijk is wat jij allemaal doet en levert voor de offerteprijs. In de training wordt met eenvoudige middelen geleerd een onderscheidende offerte te maken die duidelijk leesbaar en overzichtelijk is. Hierdoor vergroot je de kans op de opdracht.

Minder problemen met duidelijke offerte

Trainer Wim van Doesburg weet uit ervaring dat een goede duidelijke offerte ZZP’ers uit de bouw kan behoeden voor problemen. Als lid van de geschillencommissie heeft hij veel klachten voorbij zien komen die voorkomen hadden kunnen worden met een goede duidelijke offerte. Tijdens de training is dan ook veel ruimte voor praktijk voorbeelden waar je wat aan hebt. Ervaringen van ZZP’ers die de training hebben gevolgd zijn dan ook positief, meer offertes gaan door en er wordt minder afgedongen op prijs. Veel klanten kiezen zelfs voor het duurdere alternatief als deze in de offerte wordt geboden.

Meer weten over deze training? Kijk dan verder op de website van Op Maat Bouwen